Ρεσιτάλ πιάνου της Λενιώς Λιάτσου

21 Νοεμβρίου 20.30

Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, ΔΕΘ-HELEXPO, Εγνατία 154, Θεσσαλονίκη.

Πρόγραμμα

G. Kurtág Knots από τη συλλογή Játékok
O. Messiaen Regards des prophètes, des bergers et des Mages
Δ.Οικονόμου Rewind – Lesson I, Basic Economics (πρώτη εκτέλεση)
G. Crumb Proteus από το Makrokosmos Vol. I, αρ. 2
Ζ. Σέγκλιας Παραλλαγές με θέμα (πρώτη εκτέλεση)
H. Dutilleux Πρελούδιο αρ. 3, Le jeu des Contraires
G. Kurtág Quarreling από τη συλλογή Játékok
Δ. Μαρωνίδης Shadow Clock Lullaby | Hommage à Gundega Šmite
Χ. Κίττος Σπουδή (πρώτη εκτέλεση)
O. Messiaen Premiere communion de la Vierge

διάλειμμα  

Γ. Απέργης Dans Le mur για πιάνο και ηλεκτρονικά (πρώτη ελληνική εκτέλεση)


Εισιτήρια 10 και 5 ευρώ

Προπώληση, γκαλερί Αγγελόπουλου, Τσιμισκή 121, τηλ.2310273298, Δευτέρα-Σάββατο 10.00-14.00, εκτός αργιών
Επισημαίνεται ότι, όσοι προαγοράσουν το εισιτήριο τους, κατοχυρώνουν τη θέση τους στις πρώτες σειρές του θεάτρου.

Εισιτήρια πωλούνται στο ταμείο του ΜΜΣΤ την ημέρα της συναυλίας από 19.00


Η Λενιώ Λιάτσου εξειδικεύεται στη σύγχρονη μουσική έχοντας ερμηνεύσει πλήθος έργων του 20ού και 21ου αιώνα αλλά και έργα ειδικά γραμμένα για την ίδια.

Πήρε το δίπλωμα πιάνου από το Μουσικό Κολέγιο Θεσσαλονίκης με καθηγήτρια την Δόμνα Ευνουχίδου και συνέχισε στο Λονδίνο με την Susan Bradshaw παίρνοντας το Βachelor από το Goldsmiths College και το Master of Music in Advanced Performance από το Royal College of Music. Με υποτροφία από το RCM μελέτησε με τον Pierre-Laurent Aimard και τον Georges Pludemarcher στο Conservatoire National Superieur στο Παρίσι. Συνέχισε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στην Μουσική Ακαδημία της Κολωνίας στο τμήμα σύγχρονης μουσικής.

Έχει δώσει συναυλίες σε αίθουσες όπως το Carnegie Hall, Purcell Room/South Bank, Blackheath Concert Hall, Mέγαρο Mουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης και έχει εμφανιστεί σε Φεστιβάλ όπως το Klang (Copenhagen), Klangspuren (Innsbruck), Salzburg biennale, Kunstfestspiele Herreunhaousen Hannover, Φεστιβάλ Αθηνών, Βath Contemporary Music Festival. Έχει συνεργαστεί με συνθέτες διεθνούς βεληνεκούς όπως οι Beat Furrer, Γιώργος Απέργης, Manos Tsangaris και έχει συμπράξει με σημαντικές ορχήστρες στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Είναι μέλος του Piandaemonium (6 πιάνα-12 πιανίστες) και ιδρυτικό μέλος του συνόλου σύγχρονης μουσικής dissonArt ensemble.

Η δισκογραφία της περιλαμβάνει την πρώτη εκτέλεση του κοντσέρτου για πιάνο και βιολί του Μιχάλη Λαπιδάκη με την ορχήστρα των χρωμάτων, καθώς και πλήθος έργων σύγχρονων Ελλήνων και ξένων συνθετών (DISSONANCE RECORDS, Λέσχη του Δίσκου, Naxos, ORF). Ηχογραφήσεις της έχουν αναμεταδοθεί από το Κρατικό Ραδιόφωνο της Αυστρίας, της Γερμανίας, της Σλοβενίας, της Ελλάδας και της Αυστραλίας. Πρόσφατα κυκλοφόρησε διπλό δίσκο βινυλίου με την Αυστριακή εταιρία Godrec, για τον οποίο απέσπασε διθυραμβικές κριτικές από τον διεθνή τύπο.

https://www.facebook.com/events/1685816448306643/